Lotta Borg Skoglund

Läkare, forskare, författare och föreläsare med ADHD i fokus

Video Serie

Diagnos och omvärlden

Superföräldrar S1 A7

Många föräldrar som har barn med adhd eller autism vittnar om att de får lägga mycket tid på att få vardagen och fritiden att fungera för barnet. Ann-Christine Wagner, lärare på den NPF-säkrade Källbrinksskolan, och Måns Lööf, KBT-terapeut, medverkar. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, förklarar vad som brukar bli svårt för dessa barn och varför. Fidel tar med mamma Samantha för att testa adhd-lådan. Och så återser Fidel sin gamla högstadielärare Angelica Johansson, en av de få lärare som förstod honom.

Publicerad: 2021-06-30

Programtips

Superföräldrar Föräldrar Med Diagnos

Superföräldrar

Familjer som har barn med NPF-diagnos måste hjälpa och stötta sina barn mer, lägga mycket tid på att förklara för skolan vad deras barn behöver och hantera flera vårdkontakter - hur blir det då om man själv har adhd eller autism? Jonatan Unge är komiker, pappa och har adhd och Jenny Ström är föreläsare och mamma och har asperger.

Boktips

Svart Bälte

Svart bälte i föräldraskap

”Svart bälte i föräldraskap visar på möjligheter och strategier för att få familjelivet att fungera och är skriven till alla som någon gång känt tvivel eller oro i sitt föräldraskap; oavsett om man har barn med en diagnos eller inte”. 

- Dagens Nyheter

ADHD - Den svåra konsten att leva livet lagom?