Lotta Borg Skoglund

Läkare, forskare, författare och föreläsare med ADHD i fokus

Svart bälte i föräldraskap

Att lösa vardagen i NPF-familjer

“"Som jag längtat efter en sån här bok! Man skrattar och gråter om vartannat pga igenkänning. Bekräftelsen man får att man är på rätt spår och vi ska fortsätta kämpa. Alla smarta tips man får som man genast vill implementera! Tänk om man dessutom kunde få alla närstående med 'smarta tips' att läsa denna och få bättre förståelse!" ”

Läsarrecension

Om boken

I den här boken vill jag och Martina Nelson, specialist i neuropsykologi och verksamhetschef på SMART Psykiatri, ge föräldrar, skolan, föreningslivet och vården kunskap, möjligheter och strategier för att få skolan, fritiden, och familjelivet att fungera. Den här boken är till dig som någon gång känt tvivel eller oro i ditt föräldraskap; oavsett om ditt barn har en diagnos eller inte.

Finns också som e-bok och ljudbok. 

Översatt till danska och estniska.

Sagt om boken:

”Svart bälte i föräldraskap visar på möjligheter och strategier för att få familjelivet att fungera och är skriven till alla som någon gång känt tvivel eller oro i sitt föräldraskap; oavsett om man har barn med en diagnos eller inte”. 

- Dagens Nyheter

"Mycket bra bok om föräldraskap i allmänhet och att vara förälder till barn med funktionsnedsättning i synnerhet. Snygg och användbar balans mellan familjers erfarenheter i verkligheten och klinikers praktiska arbete för att ge stöd. Alltihop enkelt och tydligt uppbackat av olika vetenskapliga stöd […] med konkreta tips för den som vill veta och lära mer." 

- Läsarrecension

Programtips

Superföräldrar Föräldrar Med Diagnos

Superföräldrar

Familjer som har barn med NPF-diagnos måste hjälpa och stötta sina barn mer, lägga mycket tid på att förklara för skolan vad deras barn behöver och hantera flera vårdkontakter - hur blir det då om man själv har adhd eller autism? Jonatan Unge är komiker, pappa och har adhd och Jenny Ström är föreläsare och mamma och har asperger.

Mediatips

20210823 Nyhetsmorgon NPF (1)

TV4 Nyhetsmorgon

Familjelivet kan vara extra utmanande när någon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson legitimerad psykolog, har skrivit boken "Svart bälte i föräldraskap".