Lotta Borg Skoglund

Läkare, forskare, författare och föreläsare med ADHD i fokus

Lyssnar din tonåring?

Samtal med förändring som mål

“"...boken förmedlar en smittande tilltro, stärkt av forskning, till att samarbete, värme, empati och förändringsprat bär längre än fokus på regler och straff. […] utmärkt litteratur i till exempel en föräldragrupp.”

Torbjörn Vennström i Socionomen

Om boken

I den här boken ger jag och psykologen Liria Ortiz råd till dig som är tonårsförälder och vill få till goda och öppna samtal med ditt barn om ämnen som är laddade och svåra. Kanske oroar du dig för alkohol och droger, nya vänner, skärmar eller sex. Vi lär på ett lättsamt sätt ut metoder hämtade från motiverande samtal (MI) och CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training)  för att du ska kunna skapa ett bättre samtalsklimat och på sikt hjälpa din tonåring att utvecklas i positiv riktning.

Sagt om boken:

“Läsaren besparas teoretiska utläggningar men blir vägledda i metoderna steg för steg på ett pedagogiskt, bra och lättillgängligt sätt. Boken innehåller många dialogexempel, både skickliga och på hur vanliga misstag i kommunikationen kan se ut.” 

- Therese Nordholm, BTJ-häftet

“Alla föräldrar borde läsa den här - stryk det - alla som har kontakt med ungdomar borde läsa den här boken!” 

- Läsarrecension

Boktips

Svart Bälte

Svart bälte i föräldraskap

”Svart bälte i föräldraskap visar på möjligheter och strategier för att få familjelivet att fungera och är skriven till alla som någon gång känt tvivel eller oro i sitt föräldraskap; oavsett om man har barn med en diagnos eller inte”. 

- Dagens Nyheter

Mediatips

20210823 Nyhetsmorgon NPF (1)

TV4 Nyhetsmorgon

Familjelivet kan vara extra utmanande när någon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson legitimerad psykolog, har skrivit boken "Svart bälte i föräldraskap".