Lotta Borg Skoglund

Läkare, forskare, författare och föreläsare med ADHD i fokus

Video Serie

Skuggsyskon

Superföräldrar S1 A6

I en familj där ett eller flera barn har diagnos påverkas hela familjen och det är inte ovanligt att syskon utan diagnos hamnar i skymundan. Hur skapar man en mer rättvis balans mellan barnen? Hur ska man räcka till som förälder? Anna, mamma till Simon med autism, och Alice utan diagnos, delar med sig av sina erfarenheter. Robin, pappa till Oliver som har adhd, berättar om svårigheten med att se till att storasyster Ellie får egentid med föräldrarna. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, kommer med råd.

Publicerad: 2021-06-30

Programtips

Superföräldrar Npf Stressen

Superföräldrar: NPF-stressen

Många föräldrar som har barn med adhd eller autism vittnar om att de får lägga mycket tid på att få vardagen och fritiden att fungera för barnet. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, förklarar vad som brukar bli svårt för dessa barn och varför. 

Programtips

Superföräldrar Konflikter

Superföräldrar: Konflikter

Varför är det så vanligt med bråk i NPF-familjerna och hur kan man som förälder lära sig vilken strid man ska ta och vilka man kan släppa? Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, hjälper familjerna förstå varför de bråkar så mycket och ger råd kring hur man kan känna igen och förebygga situationerna som ofta leder till konflikt.

ADHD - Den svåra konsten att leva livet lagom?