Lotta Borg Skoglund

Läkare, forskare, författare och föreläsare med ADHD i fokus

Åren går, ADHD består

Att få sin diagnos som vuxen och åldras med ADHD

“Åren går, adhd består är en mycket bra bok med robust innehåll som förmedlar värdefulla kunskaper om en vanlig funktionsnedsättning som ibland diagnostiseras sent i livet.”

Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 19, 2023

Om boken

I den här boken vill jag ge en bild av hur det kan vara att få sin ADHD-diagnos i vuxen ålder, eller kanske leva ett helt liv utan att förstå varför saker som andra klarar med lätthet blir så svåra. Den är till dig som själv har ADHD eller som lever med, är vän med eller jobbar med någon som nyss gjort en ADHD-utredning.

Fokus för boken är förändringar, både de som sker i kroppen och de som sker i livet för oss alla med årens gång. Men framförallt är fokus på vad du själv kan göra för att få till de förändringar i livet som gör att du kan leva resten av ditt liv i mer harmoni med din ADHD.

Finns snart även på danska.

Sagt om boken:

“Forskning och sunt förnuft på en och samma gång. Ger ökade insikter, är konkret och intressant. Rekommenderas varmt till både anhöriga, vårdpersonal, grannar, arbetsgivare, ja alla som vill förstå och lära känna sina medmänniskor. Självklart också lättlyssnad för personer med ADHD.” 

 - Läsarrecension 

“Bra bok som beskriver utmaningar med adhd och vad man behöver som äldre i stöd och diagnos.”

- Läsarrecension

Lästips

20231103 Forskning Och Framsteg 2

Forskning & Framsteg

Äldre personer får sällan tillgång till utredning och behandling av adhd, En svårighet är att några av symtomen kan likna demens, skriver Lotta Borg Skoglund.

Mediatips

Vof Bokmässan 2023

Bokmässan 2023

Lotta Borg Skoglund intervjuas av Dan Katz, psykolog och vice ordförande i Vetenskap och Folkbildning, om sina böcker i allmänhet och Åren går, adhd består i synnerhet.